Friday, 7 April 2017

My personality ....

"Încurajați-vă, ridicați-vă și sprijiniți-vă unii pe alții. Pentru că energia pozitivă răspândită de o persoană va fi resimțită de noi toți."
Deborah Day
 
Atunci cand am facut postarea despre "50 de lucruri despre mine" idea a fost preluata si de Flaviana, iar la ea pe blog am descoperit un test de personalitate! Foarte interesant! Eu l-am facut si ... asta a iesit! Cine are curajul "sa-si dea arama pe fata" si sa publice rezultatul testului?  😅
 
 
Persoanele care au tipul de personalitate ESFJ sunt, din lipsa unui cuvânt mai potrivit, populari – ceea ce are sens dacă ne gândim că acest tip de personalitate este unul foarte comun, alcătuind doisprezece procente din populație. În liceu, ESFJ-ii sunt majoratele și fundașii, cei care pornesc trend-uri, se află în lumina reflectoarelor și își conduc echipele spre victorie și faimă. Mai târziu în viață, ESFJ-ii se bucură în continuare să își sprijine prietenii și pe cei dragi, organizând întâlniri și făcând tot ce le stă în putință pentru a-i face fericiți pe toți.

În inimile lor, personalitățile ESFJ sunt creaturi sociale și se simt bine atunci când sunt la curent cu tot ceea ce fac prietenii lor.
Discutarea unor teorii științifice sau dezbaterea politicilor europene nu va capta atenția ESFJ-ilor pentru prea mult timp. ESFJ-ii sunt mai degrabă interesați de modă și modul în care arată, de statutul lor social și de comportamentul altor persoane. Chestiunile practice și bârfa fac parte din rutina lor zilnică ( aici au dat-o în bara pentru ca barfa nu-mi place!), dar ESFJ-ii fac tot ce le stă în putință să își folosească puterile pentru a face bine.
 
Respectarea înțelepciunii liderilor
ESFJ-ii sunt persoane altruiste și își iau în serios responsabilitatea de a ajuta și a face ceea ce este bine. Spre deosebire de rudele lor Diplomații (NF), cei cu tip de personalitate ESFJ își vor baza compasul lor moral mai degrabă pe tradiții și legi stabilite, respectând autoritatea și regulile, decât pe filosofie sau misticism. Este important însă ca ESFJ-ii să își amintească totuși că oamenii se trag din fundaluri și perspective diferite, și că ceea ce poate părea corect pentru ei nu este întotdeauna adevărul absolut.

ESFJ-ilor le place să fie de ajutor, bucurându-se de orice rol care le permite să se implice într-un mod semnificativ, prin urmare atâta timp cât știu că sunt apreciați. Acest lucru se întâmplă mai ales în căminul lor, ESFJ-ii fiind parteneri și părinți loiali și devotați. Personalitățile ESFJ respectă ierarhia și fac tot ce le stă în putere pentru a se bucura de autoritate, acasă și la serviciu, acest lucru permițându-le să păstreze totul clar, stabil și organizat pentru ceilalți.
 
Joaca nu este doar pentru copii!
Încurajatori și volubili, ESFJ-ii vor fi întotdeauna remarcați la o petrecere – ei sunt cei care își fac timp să vorbească și să râdă cu toată lumea! Dar devotamentul lor se manifestă mai profund decât socializarea de dragul socializării. ESFJ-ilor chiar le place să afle despre relațiile și activitățile prietenilor lor, reținând detalii mici și fiind mereu pregătiți să discute pe aceste teme cu căldură și sensibilitate. Dacă lucrurile nu se îndreaptă în direcția corectă și există tensiuni în încăpere, ESFJ-ii remarcă acest lucru imediat și încearcă să readucă armonia și stabilitatea în cadrul grupului.

Neagreând conflictele sub nici o formă, ESFJ-ii dedică o mare parte din energia lor pentru stabilirea ordinii sociale, și preferă planurile și evenimentele organizate în schimbul activităților și întâlnirilor spontane. Persoanele cu acest tip de personalitate investesc un efort mare în activitățile pe care le organizează, și de aceea este foarte ușor să li se rănească sentimentele dacă le sunt respinse ideile sau dacă oamenii nu sunt pur și simplu interesați. Din nou, este important ca ESFJ-ii să își amintească că oamenii provin din locuri diferite, și că dezinteresul acestora nu este un comentariu la adresa lor sau a activității pe care au organizat-o ei – pur și simplu, nu este pe gustul lor.
Cea mai mare provocare pentru ESFJ-i este aceea de a face pace cu sensibilitatea lor – oamenii nu vor fi de acord și îi vor critica, și deși doare, este doar o parte a vieții. Cel mai bun lucru pe care îl pot face ESFJ-ii este să facă ce știu mai bine: să fie modele demne de urmat, să aibă grijă de ce stă în puterea lor să aibă grijă, și să se bucure că atât de mulți oameni apreciază eforturile pe care le depun.
Acum nu luati mot a mot ce scrie aici, mai am si eu defectele mele!  👀🎶
ઇઉ Ell@

21 comments:

 1. Imi place "despre" tine, Ella draga. :)
  Unele caracteristici indraznesc sa scriu ca le-am "intrezarit", iar altele vin sa confirme (un fel de a spune) ceea ce este evident: esti sufletista (de unde - cred - si sensibilitatea despre care scrie in rezultatul testului ca ar fi o provocare) si esti populara si implicata social.

  Am "clicait" si eu testul - rezultatul: aventurier. :) Unele trasaturi le recunosc, altele mai puţin - dar cine poate spune ca se cunoaste cu adevarat-adevarat?! :)
  Cred ca o sa copiez si eu pe blog rezultatul testului - sa-mi dau arama pe faţă! :)) Fain ai mai zis-o! :))

  Iti doresc, cu drag, sa ai o zi frumoasa! Pupici! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, te-am citit .... hahahahaha... si la propriu si la figurat! Asa cum imi scrii tu, pot sa spun si eu ca testul ti se potriveste cu aproximatie de 75%, sau ma însel?
   Sa fi rebela o viata si spiriitul de Aventura sa nu-ti dispara nici la o suta de ani! Pupici!<3

   Delete
 2. După cum ziceam, mie mi-a ieșit tipul Logic (INTP-T). Ce-mi place cum începe caracterizarea: ”Tipul de personalitate INTP este destul de rar, formând doar trei procente din populație, ceea ce este categoric un lucru bun, pentru că nu există nimic mai trist pentru ei decât să fie comuni.”

  Cică am inventivitate și creativitate, perspectivă unică și intelect viguros, dar sunt timidă, lipsită de simpatie, distrată, mi-e greu să explic altora și cam încalc regulile. :)
  Mă împrietenesc greu, dar păstrez prieteniile cu fidelitate. Sunt solitară, excentrică și independentă - trăsături care nu se potrivesc profilului corporatist - așa că: freelancing, here I come, wait for me! :))

  Observ că nu aveam prea multe în comun, dacă ne luăm după test, și totuși noi ne înțelegm așa de bine! Cred că e calitatea ta de a-i face să se simtă speciali pe toți cei cu care interacționezi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pai cum sa nu fi "tipul Logic" ... ca doar nu degeaba ti-ai ales sa atai toata ziua in programare ... 😅
   Sincera sa fiu nici eu nu te vad "excentrica", dar solitara si independent ... parca întrezaresc ceva ...😅
   Tu nu stiai ca polurile opuse se atrag? Asa si cu noi, nu trebuie sa avem nimic in comun si totusi ...😅
   Zi faina si merci de test!<3

   Delete
 3. Ca esti o fire vesela si sociabila am dedus din postarile si comentariile tale... Zi faina! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Merci! Sa înteleg ca nu ai curajul sa faci testul? 😅 👀🎶

   Delete
 4. Hehe! Mă duc să fac testul și revin cu date noi! Mi-a făcut impresia că este destul de corect, pare că ți se potrivesc caracteristicile descrise.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Unele da, altele nu ... :)
   Abia astept!

   Delete
 5. Mediator mi-au zis că sunt. Introvertit, intuitiv şi nu realit.

  "Personalitățile INFP sunt idealiști în adevăratul sens al cuvântului, aflați mereu în căutarea unei urme de bunătate chiar și în cei mai răi oameni sau cele mai negative evenimente, încercând să găsească modalități pentru a îndrepta lucrurile. Deși pot fi percepuți ca persoane calme, rezervate sau chiar timide, INFP-ii au o flacără interioară și o pasiune arzătoare. Alcătuind doar 4% din populație, riscul de a se simți neînțeles este din păcate foarte mare pentru tipul de personalitate INFP .....

  Persoanele care au acest tip de personalitate sunt mândre de această calitate, și pe bună dreptate, dar nu toată lumea înțelege determinarea ce se ascunde în spatele acestor sentimente, și acest lucru poate duce la izolare....

  În cel mai bun caz, aceste calități le dau INFP-ilor posibilitatea să comunice profund cu ceilalți, să vorbească ușor în metafore și parabole, și să înțeleagă și să creeze simboluri pentru a-și împărtăși propriile idei. Puterea acestui stil de comunicare intuitiv este împrumutată ușor unor lucrări creative, și nu surprinde pe nimeni faptul că mulți INFP-i faimoși sunt poeți, scriitor și actori." etc...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Potecuta nu te cunosc prea bine dar dupa ultima fraza .... "multi INFP-I faimosi sunt poeti,scriitori si actori" se pare ca te-a ghicit! :))
   Multumesc pentru comment! <3

   Delete
 6. Replies
  1. Zina ... mai multe relatii, te rog! Nu stiu ce este un ESTJ!!! 😅 Sau e secret? 👀

   Delete
 7. Bună draga mea!
  Interesant,frumos ce a ieșit la tine,din păcate nu l-am făcut!
  Îți doresc o zi frumoasă și un weekend minunat,draga mea!
  Pupici cu mare drag,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Buna Elena!
   Sa ai un weekend minunat! Pupici! <3

   Delete
 8. Fain acest test! L-am vazut initial la Diana. Sper sa-l fac si eu in weekend. Si sa ma mai reconectez...
  Mi se pare un rezultat... luminos, ca sa spun asa. Ca acest blog, care cred ca te reflecta atat de bine!
  Un weekend excelent, draga Ella! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, Diana a fost prima care la preluat! 😅
   Sunt tare curioasa ce o sa fii tu?! 😅

   Weeked fain! <3

   Delete
 9. interesant testul ! l-am preluat şi eu dar de-abia acum am scris că tu eşti cea care a promovat testul - te rog să mă scuzi !!!
  mi-a făcut plăcere ceea ce ţi-a transmis testul ca răspuns ! mă bucur că eşti aşa !
  pupic !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nicio problema! Si eu am preluat testul de la Flaviana!

   Delete
 10. :) Ma bucur ca am aflat ce tip de personalitate esti!

  ReplyDelete